sobota 6. září 2008

Horor s výtahy Petersik

V našem domě se rozhodlo, že je nutné vyměnit staré a EU nekompatibilní výtahy za nové. Naši zástupci udělali výběrové řízení, do nějž se přihlásilo několik firem. Nakonec byla vybrána firma Petersik s.r.o. s vítěznou částkou kolem 5,7 mil. kč za 4 výtahy.
V dohodnutém termínu nastoupila demoliční četa a začala rozebírat první starý výtah. Vybourali všechny dveře, rozebrali kabinu, odvezli motor.
Poté se pár dní nic nedělo, až se přiblížil týden, ve kterém mělo dojít k předání v našem vchodě. Před domem se najednou objevila obrovská hromada čehosi, co se následně ukázalo jako dveře. Dělníci začali se zabudováváním dveří, které jim trvalo asi 3 dny. V šachtě už se objevil náznak výtahu, ale v tu dobu bylo již jasné, že se předání nestihne.
Nakonec se podařilo uvést výtah do testovacího provozu s asi 2 týdenním zpožděním.
Ale ouha... Výtah při jízdě vydával naprosto šílené zvuky, a to jak při jízdě, tak při otvírání/zavírání dveří. Na stížnosti nám bylo odpovězeno, že to je normální a že se to "oběhá".

Po pár dnech se výtah rozbil.

Následující den se ho podařilo spravit.

Po pár dnech se výtah opět rozbil.

Jeho radostí bylo, že se zastavil v některém náhodně vybraném patře a otvíral a zavíral dveře, ve snaze upoutat na sebe pozornost. Zvuky dříve či později někoho přivolaly a ten zalepil fotobuňku, aby dveře zůstaly otevřené. Opět se ho podařilo spravit.

Po pár dnech se výtah opět rozbil.

Následující den přijeli technici a vyměnili cosi ve výtahu, v přivolávacích tlačítkách a znovu zasadili jedny dveře.

Po pár dnech se výtah opět rozbil.

Následoval přijezd italských techniků s překladatelkou, která mnohdy jejich vysvětlování komentovala slovy: "Já tomu vůbec nerozumím." Nakonec se vadnou součástku podařilo vyměnit, výtah správně nastavit, následovalo důkladné čištění a výtah začal opět jezdit. Tentokrát ale zavírání dveří nebylo skoro slyšet a ani při jízdě výtah nevydával žádné zvuky.

Včera se výtah rozbil.

pátek 5. září 2008

Dáme Evropě kapky

Poté, co jsem shlédl klip Evropě to osladíme, který je součástí kampaně, za níž do konce roku vláda zaplatí 12 milionů korun, mě napadla tato věta:
Dáme Evropě kapky.
S prezidentem, který je v čele euroskeptiků, s vládou, která si není schopna vyřešit vlastní problémy, se má EU opravdu na co těšit.
Doteď není zcela jasné, kdo bude reprezentovat naši zemi, postoje vlády se neshodují s postoji opozice a prezident se neshoduje ani s jedněmi.
Upřímně jsem zvědav na divadlo, které nám naši představitelé předvedou.

First post

Občas si v naší zemi připadám jako Ufon. Dějí se zde naprosto nepochopitelné věci, které by se ( snad ? ) v jiné zemi ani stát nemohly.
Budu se zde pravidelně hlásit z planety Země a podávat svědectví o událostech z naší malé zemičky, aby případní další návštěvníci z vesmíru nebyli překvapeni.