čtvrtek 16. dubna 2009

Chcete zvýšit návštěvnost svého blogu

Nedávno jsem psal o prográmku trial reset a nečekal jsem, co způsobím. Mnoho návštěvníků na tyto stránky dorazí jen proto, aby si tento prográmek stáhli. Stačí tedy jen sem tam napsat něco jako Windows 7, Adobe Photoshop Crack, nero 8 full … a návštěvnost půjde strmě nahoru.

Další variantou je na blogu hlásit názory veskrze radikální a provokativní a nebát se spamovat ostatní fóra. Českým průkopníkem tohoto stylu je Radek Hulán, který sám sebe označuje za nejvýznamějšího člověka na českém internetu. Tak trochu mi připomíná Dannyho Cranea (William Shatner) ze seriálu Boston Legal:

Kdo je nejvýznamější člověk na českém internetu? Radek Hulán

Neslyším, kdo je nejvýznamější člověk na českém internetu? Radek Hulán

Jak se jmenuje? Radek Hulán…

Ve svých článcích se vychloubá kvalitou webdesignu, ale na svém blogu používá naprosto nevzhlednou Google reklamu, která kazí dojem z jinak pěkného vzhledu. Kdyby se mu podařilo ji lépe zakomponovat do webu, věřím, že výnosy z reklam by se řádově zvýšily.

Když už jsem jeho blog po 3 měsících opět otevřel, upoutaly mě další 2 nadpisy – Smartmaps navigace je nyní zdarma pro PC. Bohužel opět naprosto zavádějící nadpis, za který by se měl autor stydět. Honbu za návštěvností nadřadil obsahu. Vzápětí totiž vysvětluje, že se to týká jen těch, kteří si mapy zakoupili pro PDA.

Posledním výkvětem autora je článek Pozor na Total Commander, ve kterém varuje před zákeřným virem, který vykrádá hesla z, podle autora zaostalého, Total Commandera. Pokud si někdo ukládá FTP hesla do TC, je vždy důrazně varován, že to není bezpečné. Komu není rady, tomu není pomoci. TC je zde zmíněn naprosto mimo mísu, pokud už vir chytíte, je celkem jedno, jestli máte svá FTP hesla uložená v TC, nebo ve Speed Commanderu, který RH tolik doporučuje.

Na druhou stranu jsem rád, že se věci nemění a RH zůstává stále svůj. Několikrát jsem se bál, že toho nechá, už několikrát chtěl svůj web prodat a přestat psát, ale vždy si to rozmyslel, RH v tom zkrátka umí chodit ;)

středa 15. dubna 2009

Natočte Ano, šéfe! v menze ČVUT

Dnes jsem byl v Technické menze v Dejvicích, fotka jídelníčku je níže. Po dlouhém zkoumání vystavených jídel jsem vybral pórkovou polévku a steak se třemi druhy sýra. Byl ze všech jídel nejdražsí a tak jsem čekal nějakou mimořádnou pochoutku. Menza ale opět nezklamala…

Co jsem dostal na talíř by měl vidět šéfkuchař Zdeněk Pohlreich z pořadu Ano šéfe! K polévce bych moc výhrad neměl, ke hlavnímu více než dost. Bramborové zlaťáčky, byly neoloupané brambory nakrájené na plátky, které nejen že nebyly slané, ale ani teplé. Obloha, která se skládala z listu salátu a kousku rajčete byla poněkud zvadlá a maso bylo maso jen z 50 procent, zbytek byla nějaká šlacha. Chápu, že menza jídlo nevaří, ale jen ohřívá, ale snad není takový problém zajistit, aby brambory byly horké. Kdyby se to stalo jen jednou, ale v Technické menze je to téměř pravidlo.

Při placení mi paní na pokladně vytiskla lísteček, při bližším zkoumání na koleji jsem ještě zjistil, že menzou deklarovaná cena neodpovídá ceně skutečně účtované. Na účtence je uvedena cena jídla 75kč a příspěvek od státu 23kč, tj. 52 korun, místo deklarovaných 47,62kč s DPH. Nechápu, kde se stala chyba, možná mě v komentářích někdo bude schopen vysvětlit, kde je schováno oněch 4,38kč, podle mě menza lže v uveřejňovaných cenách a spoléhá na to, že si toho nikdo nevšimne, popř. nebude těch pár korun řešit.

SUZ ČVUT má v tomto směru hodně co dohánět, před pár lety byla v ČR špičkou s čipovými kartami a možností konzumace jídel bez předchozího objednávání, dnes jí válcují KAM UK s internetovým objednávacím systémem, zpětnou kontrolou odebraného jídla a možností nabíjet převodem na účet či platební kartou. Systém je k nahlédnutí zde: Objednávkový systém KAM UK