sobota 11. července 2009

Vydejte svou vlastní knihu

Při brouzdání po českém internetu jsem náhodou objevil, že firma Computerpress rozjela zajímavý projekt. Jste-li začínající spisovatel, grafoman, anebo prostě bylo vždy Vašim snem vydat nějakou knihu, navštivte stránky www.vydejteknihu.cz. Zadáte si formát, počet stran, jestli budete potřebovat knihu vysázet, navrhnout obálku, upravit grafiku a online kalkulačka vypočítá cenu.

A5, 50 kusů, 112 stran vyjde kolem 220 kč za jeden výtisk. Pokud jste si sebou hodně jisti, firma je schopna zajistit i distribuci a to jak na webu, tak přímo v obchodech. To je ale podmíněno nákladem alespoň 200 kusů, tzn minimální náklady 40 000 kč.

čtvrtek 9. července 2009

Knowing

Po shlédnutí tohoto filmu jsem měl velice smíšené pocity, chvíli jsem čekal, jestli po titulkách přijde nějaké vysvětlení, nebo je to opravdu prostě konec…

Při jeho sledování jsem na první pokus nevydržel a usnul. Další den jsem ale znovu shlédnul zaspanou střední část a bez dechu vydržel až do brzkých ranních hodin.

Raději nebudu dále prozrazovat děj, nicméně doporučuji film shlédnout.

středa 8. července 2009

Zase ty otravné Windowsy

Dneska jsem přišel ke svému notebooku a už zdálky jsem slyšel, že něco není v pořádku. Větrák mi při maximálním výkonu vydává pěkných pár decibelů. Po zapnutí monitoru jsem nezjistil nic, jen myška se kapánek cukala. Známý chvat Ctrl Shift Esc mi ukázal žrouta prostředků – indexovací proces.

Tak mi došla trpělivost a rozhodnul jsem se indexování zakázat. Tato novinka stejně přišla až se service packem 3, předtím jsem byl schopen fungovat bez indexování, zvládnu to i teď. Jak na to? Je to vcelku jednoduché…

Pravým myšidlem klikneme na diskovou jednotku a zvolíme Vlastnosti. Následně odkřížkujeme Povolení indexování, klikneme OK a vyčkáme, až se změní nastavení. Pokud často nehledáte soubory, počítač nebude tak často “funět”.