neděle 21. listopadu 2010

Svět se zbláznil ?

big_m9o0W9o3FC8h5g4[1]Zrovna nedávno jsem si při nějaké příležitosti vzpomněl na billboardovou kampaň pivovaru Bernard s výše uvedeným heslem. Škoda, že tyto billboardy nevisí dodnes. Ptáte se proč?

Leoš Mareš se nedávno vsadil se šéfem Sazky Hušákem, že se mu podaří políbit Lady Gaga a bude při tom vyfocen (http://talent.blesk.cz/clanek/celebrity-bitva-talentu-talentmania-moderatori/142613/sazka-marese-bud-polibi-lady-gaga-nebo-se-za-ni-prevlekne-v-talentmanii.html). Pokud by se mu to nepodařilo, odmoderuje část kopie Československo má talent v šatech z masa, pokud ano, Hušák by se projížděl po Praze s nápisem Mareš je nejlepší moderátor. Inteligentní sázka, že?

Šaty váží cca 30kg, jedny se šily “na zkoušku”. Kdyby toto množství masa raději pánové věnovali do guláše pro bezdomovce, nebo nějaký pečovatelský ústav, udělali by lépe. To nemluvím o tom, že to je neúcta k tomu mrtvému zvířeti. Smyslem jeho života rozhodně nebylo sloužit jako ošacení. Místo toho ale raději budou šaškovat a udělají si zase reklamu. Špatná reklama, taky reklama. Jen připomínám, že se Marešovi sázku vyhrát nepodařilo a tak dnes vystoupí v hovězím. Přiznávám, že jsem také zvědavý, jak to bude vypadat a tak určitě na chvilku přepnu, takže to asi nakonec svůj účel splní… sledovanost.

Druhá zpráva je, že u nás stále ještě žijí poctiví lidé. Při dnešní vycházce Prahou jsem Na Příkopech viděl, jak vychází číšník z restaurace, v ruce drží pouzdro na foťák a jde směrem k Náměstí Republiky. Šel zhruba stejně rychle a asi v polovině cesty oslovil skupinku rusky mluvících cizinců a pouzdro jim podával. Zřejmě ho zapomněli v restauraci a místo toho, aby ho obsluha hodila do kouta ztráty a nálezy, tak se obětavě postarala o návrat k majitelům. Rusové byli velice překvapeni a začali číšníkovi nutit peníze, které si nevzal. Myslel jsem, že zazvoní budík a já se probudím, ale ne, opravdu se to stalo.