sobota 1. ledna 2011

Android shell–cp

Když jsem se dnes konečně dostal do shellu svého telefonu, abych si zazálohoval svojí oblíbenou aplikaci pro sledování výdajů Cashew, tak mě nemile překvapila absence příkazu cp. Nechápu důvod, proč v android shellu chybí, ale existuje jedna poměrně jednoduchá metoda, jak ho nahradit:

  • cat zdrojovy_soubor > cilovy_soubor

Elegantně přesměrujeme stream a je to. Další možností je využití příkazu dd:

  • dd if=zdrojovy_soubor of=cilovy_soubor

pátek 31. prosince 2010

Anglicko český slovník pro Kindle 3

Je vidět, že Čechy čtečka Kindle baví. Jak jinak si vysvětlit, že vznikl neoficiální český fw a už je dostupný i anglicko český slovník.

Aktuální verzi slovníku naleznete zde:

http://forum.amazon-kindle.cz/topic85.html?forum_uri=integrovatelny-anglicko-cesky-slovnik&sid=8506242944946b9fc8aae96c3e8d9e65

Odkaz na verzi 2.0 z 5.listopadu: http://www.uloz.to/6464818/encs-dictionary-2-0-mobi

Slovník stačí nahrát přes USB do adresáře documents v Kindlu, objeví se jako nová kniha.

Pak zmáčkněte tlačítko Menu – Settings.

Opět zmáčkněte tlačítko Menu a vyberte položku Change Primary Dictionary.

Zvolte EN-CS Dictionary, potvrďte a je hotovo…

čtvrtek 30. prosince 2010

Fotři jsou lotři

V pondělí Fotr je lotr, v úterý Jeho fotr to je lotr a včera nemohlo být nic jiného, než Fotři jsou lotři ;) Trochu mne zneklidnila Mirka Spáčilová, která tento film téměř zneuctila – film nešetří trapností a nevkusem. No ale coby, ne vždy souhlasím s kritiky, každý má jiný vkus a také dost záleží na náladě. Volba nakonec padla na verzi s titulky.

Film se začíná rozjíždět poměrně pomalu, chystají se narozeniny Gregových dětí – dvojčat. Robert de Niro je zklamán z rozpadu manželství jeho druhé dcery, prodělává infarkt a tak Grega určuje, jako svého nástupce. Stane se z něj God Focker ;) Grega lanaří farmaceutická zástupkyně Andi Garcia (nemá knírek, je to Jessica Alba ;), která distribuuje zázračný nový lék na erekci pro kardiaky Sustango.

Pár klasických nedorozumění, podezřívavost Jacka Byrnese a děj filmu je hotový. Bohužel. V prvním díle legendární scénka s letuškou, nabarvený kocour, zapálený altánek a bafající dráček se proměnil v uříznutý prst při porcování krocana, zasypání pískem, pád do jámy a závěrečná bitka ve skákacím hradě a míčkovém jezírku. Kvalita vtipů dost utrpěla a některé byly značně předvídatelné.

Na CSFD nenechávají diváci na filmu nit suchou, já bych tak přísný nebyl, filmem jsem se dobře bavil, možná za to může dlouhodobá spánková deprivace a přepracování ;) Osobně mi přijde lepší, než druhý, ale horší, než první díl série. Role rodičů Grega mi přijde dosti nešťastná, v tomto díle naprosto zazděná. Znovu bych se na film podíval, do kina zase nešel a asi bych ho doporučil pro volný večer. Celkem tak 70%.

P.S. Kdo je sakra ten Deepak Chopra?