čtvrtek 20. září 2012

Nový obyvatel mého bytu - Z8810W

IMG_2440_resizePři pohledu na své zespoda bílé ponožky jsem se včera rozhodl, že je třeba zakoupit výkonné vysávací zařízení. Výběr byl poměrně rychlý, protože doma již několik let máme stále funkční skvělý vysavač Clario od Electroluxu. Značku tedy máme, ale jakého zástupce z ní? I tady byla volba rychlá, protože nenávidím bezsáčkové vysavače. Jednou jsem měl tu zkušenost a musel s ním párkrát vysávat a také ho čistit a od té doby mám naprosto jasno. Nakonec tedy padla volba na model Z8810W.

Volba prodejce byla snadná, protože už mám účet v Datartu a cenový rozdíl od nejlevnějšího byl jen pár korun. K vysavači byla sice doprava zdarma, ale než řešit v nejnesmyslnější dobu dorazivší PPL, nechal jsem si dovézt zboží na Chodov. Dnes po cestě z práce jsem se v prodejně zastavil a chtěl si vysavač vyzvednout.

IMG_2441_resizeNejprve brigádnice měla velký problém přijmout platbu kartou, ale nakonec se jí to s pomocí manažera povedlo. Pak jsem při čekání na výdej zboží vystál důlek vedle velké fronty čekající na reklamace, ale nakonec jsem se dočkal. Vysavač byl v pěkně velké krabici, která měla neméně pěkných 10 kilo. Než jsem se s ní vymotal z obchodního centra, byl jsem už pěkně rozehřátý a to mě ještě čekala cesta autobusem. Ten byl samozřejmě pěkně naplněn, jak už to ostatně ve večerní špičce bývá, ale ještě jsem se s krabicí vmáčkl. Za pár minut jsem ji už měl v pokoji a začalo rozbalování.

Přiznávám, že jsem do poslední chvíle váhal, jestli si domů nesu správnou krabici, protože jsem nikde označení 8810W neviděl. Při obhlídce krabice jsem ho na malé nálepce našel. Kousek od této informace byl transportní lístek z OC Olympia v Teplicích na centrální sklad a dále pak do OC Chodov. Buclík je tedy docela cestovatel ;) Následovalo to nejlepší – rozbalování.

Nejprve jsem našel sbalenou hadici, pak návody, záruční list, hubice a po odklopení víka, vysavač. Označení W na konci znamená White – je krásně bílý. Nemohl jsem si také nevšimnout dokonalého zpracování, kolečka jsou pěkně pogumovaná, vysavač má tichý chod, jen regulace výkonu by mohla být analogová a ne elektrická. Šňůra má skutečně 7 metrů a co je také sympatické, navíjení je pomalé a plynulé.

Po prvním vyluxování, při kterém jsem luxoval plovoucí podlahu s hubicí nastavenou na kartáčky, jsem musel hubici jen lehce očistit. Podlahu se mi podařilo zbavit všech chlupů a prachových částic, dokonce i těch, kterých jsem se nedokázal zbavit vytíráním. Vysavač jsem při této aktivitě zaměstnal jen na 50% výkon, ale i při chodu naplno je vysavač velice tichý. Asi jsem divný, ale těším se na další luxování ;)

IMG_2443_resize