úterý 10. března 2015

Podivná sleva v Hervisu, aneb inflace v praxi

20150228_182449Mé milované sálovky značky Oliver odešly do věčných lovišť. Nejprve se z nich začaly odlupovat kusy podrážky, pak praskla plastová výztuž boty a nakonec se začala i trhat celá podrážka. Nastal čas najít boty nové.

Po rychlém průzkumu eshopů jsem dospěl k názoru, že zrovna probíhá výprodej loňských zásob a mám tedy obstojnou šanci koupit boy za rozumné peníze. Jenže koupě bot přes internet je podobná loterii, velikostí se i u jedné značky liším i o 2 čísla. Nezbylo než vyjet do velkoměsta a pokusit se urvat poslední kousky ve výprodejích osobně.

Začal jsem v Intersportu, kde byla ale nabídka dost probraná a na mé relativně mainstremové nohy už boty nebyly. Respektive byly, ale v cenách, které jsem v tu chvíli nebyl ochoten zaplatit. Možná si o mě myslíte, že jsem skrblík, máte pravdu :)

Dalším v pořadí byl Hervis, kde jsem měl vyhlédnuté pěkné Adidasky Feather Fly za slušnou cenu. Mou velikost neměli, vyzkoušel jsem tedy větší a kupodivu padly. Zkusil jsem ještě dvoje další, ale neseděly tak dobře, jako tyto. Tak jsem si je vzal, u pokladny pípnul kartou a odmítl igelitku za pět korun. Jsem skrblík, ale taky ekologicky smýšlející člověk, takže nepodporuji zbytečné plýtvání plasty.

Jaké bylo ale moje překvapení, když jsem doma prozkoumal cenovku a slepil přelepku původní ceny. Původní sleva na 1199 byla nahrazena slevou ještě lákavější – na 1299! No řekněte, není to pěkný výprodej?

20150228_182426